12:50 / 25.04.2018.

Autor: V.M./I.A.J./HRT

Stanko Abadžić: fotografija mi nije zanimanje, nego poziv

-

-

Foto: - / -

U povodu izložbe koja se danas zatvara u zagrebačkoj Glipotetci HAZU-a dugo smo razgovarali s našim cijenjenim fotografom koji poručuje 'Nemam poruku, ne propitujem ništa, samo fotografiram'.
U povodu izložbe koja se danas, 27. travnja, zatvara u zagrebačkoj Glipotetci HAZU-a dugo smo razgovarali s našim cijenjenim fotografom koji poručuje 'Nemam poruku, ne propitujem ništa, samo fotografiram'.

Stanko Abadžić je majstor upravo u mjeri u kojoj shvaća razliku između senzacije i senzacionalizma i u kojoj ima razvijen osjećaj za finesu, nužan da bi se moglo razlikovati fotografiju od kiča, umjetnost od smeća,  tim je riječima fotografa, čiji se radovi nalaze u najprestižnijim svjetskim fotografskim galerijama i kolekcijama, opisao Zdravko Zima.

Što Abadžić sam kaže o svojem stvaralaštvu pogledajte u uvodnom ulomku iz emisije Pravac na treću:

Cijeli razgovor sa Stankom Abadžićem emitiran u emisiji Pravac na treću, koju prikazujemo utorkom na HRT3, pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!