15:26 / 16.10.2018.

Autor: V.M./K.T./HRT

Stefan Milenković otvorio zadarsku koncertnu sezonu

-

-

Foto: - / -

Nakon što je prošli tjedan svirao na festivalu Zagreb Kom te, među ostalim, izveo i jednu sonatu hrvatske skladateljice Dore Pejačević, svjetski poznati violinist Stefan Milenković otvorio i novu koncertnu sezonu u Zadru.
Nakon što je prošli tjedan svirao na festivalu Zagreb Kom te, među ostalim, izveo i jednu sonatu hrvatske skladateljice Dore Pejačević, svjetski poznati violinist Stefan Milenković preksinoć je svojom 'Violinističkom fantazijom' uz klavirsku pratnju Vladimira Miloševića otvorio i novu koncertnu sezonu u Zadru. Brahms, Rahmanjinov, Gershwin, klavirska pratnja i neponovljivi Stefan Milenković - sve to u jedinstvenom ambijentu crkve sv. Nikole u Zadru: Dovoljno je velika dvorana da surađujete s ambijentom, da on svira s vama, a dovoljno intimna da ljudi osjete tu muziku odmah,  kaže Stefan Milenković.

Ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Dina Bušić napominje da je ideja bila da se koncert smjesti u crkvu sv. Nikole jer 'to je jedan od najljepših i akustički izuzetnih koncertnih prostora koji smo upravo mi inaugurirali kao koncertni prostor'.

Gostovanje violinista svjetskoga glasa dogovoreno je još prije godinu dana kada je oduševio zadarsku publiku nastupivši sa Zadarskim komornim orkestrom i Ivanom Repušićem.

Zadar ima zaista fenomenalnu publiku i dugu umjetničku i koncertnu tradiciju tako da je zadovoljstvo biti ovdje i svirati i hodati gradom. Uvijek mi je kao mali odmor kad sam tu,  istaknuo je Milenković.

Nakon nadahnutog otvorenja zadarska koncertna sezona donosi jednako zanimljiv nastavak: koncerti klasične glazbe domaćih i inozemnih umjetnika, uz već dobro poznate cikluse Zadarskog komornog orkestra i Bersa. Tu su i nešto ležerniji, noviji i odlično prihvaćeni programi Mladi, Klub i Ples u Kneževoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!