Što čitati? - Etgara Kereta ili Moniku Herceg

29.07.2020.

15:18

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Karolina Lisak Vidović, urednica dvaju HRT-ovih emisija posvećenih književnosti, ovaj je tjedan odabrala našu književnu preporuku - jednu domaću, jednu stranu, jednu proznu, jednu poetsku.
Karolina Lisak Vidović, urednica dviju emisija posvećenih književnosti, jedne radijske, 'Kutije slova', na HR1 i jedne televizijske, 'Što je klasik?' na HTV3, ovaj je tjedan odabrala našu književnu preporuku - jednu domaću, jednu stranu, jednu proznu, jednu poetsku.

Etgar Keret: 'Kvar na rubu galaksije', Fraktura, prevoditeljica Lajla Šprajc

- Minimum riječi i maksimum srca, tako stoji na putokazu za zemlju priča koju sasvim sigurno nećete zaboraviti: za jedinstveni književni svijet Etgara Kereta, ističu iz izdavačke kuće Fraktura.

U tom svijetu pojavljuju se bogataš koji kupuje pravo na tuđe rođendane, ostavljeni suprug koji pristaje biti ispaljen iz topa, par koji će učiniti sve da obuzda alergiju svojega psa, dječak pripadnik specijalnih jedinica u ratu započetom u trećem mandatu Donalda Trumpa, otac, sin i samoubojica…

Monika Herceg: 'Vrijeme prije jezika', Fraktura

Za Moniku Herceg često kažu da je prava književna senzacija, a zovu ju i Vesnom Parun naših dana. Ona je fizičarka koja piše poeziju.

Pogledajte gostovanje Karoline Lisak Vidović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!