Što je Pariz značio umjetnicima?

04.04.2018.

17:03

Autor: V.M./J.C./HRT

-

-

Foto: - / -

Zanimljiv i vrijedan zbornik radova u izdanju Instituta za povijest umjetnosti otvara važnu temu francuskog umjetničkog utjecaja od kraja Prvog svjetskog rata do 60-ih godina prošlog stoljeća.
Zbornik Francuska umjetnička kultura i srednje-istočno europska suvremena umjetnost u izdanju Instituta za povijest umjetnosti vezan je za tri konferencije s temom francuskog umjetničkog utjecaja od kraja Prvog svjetskog rata do 60-ih godina prošlog stoljeća.

Urednice dr. sc. Ljiljana Kolešnik i dr. sc. Tamara Bjažić Klarin odabrale su tekstove kolega iz desetak srednjoeuropskih i istočnoeuropskih zemalja koji istražuju odnose svojih sredina i kulturnih metropola.


O tome što je Pariz značio slikarima i kiparima i na koji je način utjecao na umjetničku scenu Hrvatske i drugih zemalja, u emisiji Pravac na treću govorili su akademik Tonko Maroević, dr. sc. Frano Dulibić te urednice knjige.

Emisiju Pravac na treću, koju emitiramo utorkom na HRT3, možete pratiti na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!