Što su fotografi naučili od Stanka Abadžića?

28.02.2020.

17:40

Autor: Maroje Vučićević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

default error photo
Osmero autora različitih profila, senzibiliteta i interesa kojima je zajednička ljubav prema fotografiji pod mentorskim vodstvom fotografa Stanka Abadžića usmjerilo je svoje objektive prema mnogim poznatim gradovima.
Osmero autora različitih profila, senzibiliteta i interesa kojima je zajednička ljubav prema fotografiji pod mentorskim vodstvom našeg priznatog fotografa Stanka Abadžića usmjerilo je svoje objektive prema mnogim poznatim gradovima i na zanimljivoj izložbi pokazalo svoj kut gledanja.

Jasmina Bauman
, Alen Čabrić, Ivan Čagalj, Milan Čekić, Hrvoje Filipović, Zoran Kolarić, Goran Pavletić i Dejana Pejić u Izložbenom salonu 'Izidor Kršnjavi' ponudili su svoje viđenje Praga, Skoplja, Lisabona, Venecije i Istanbula, a Stanko Abadžić već se nizom radionica potvrdio kao strpljiv i učinkovit učitelj.

Atraktivne ulične fotografije koje će vas zaokupiti dobrim kadrom i svjetlom, a često i nasmijati i razgaliti, samo su na prvi pogled jednostavne. Znaju se snimati satima, a nekad se pravi trenutak čeka i mjesecima. Upravo zato je najveći izazov znanje prenijeti mnogobrojnim polaznicima u vrlo kratkom vremenu.

Svaki autor priču je u jednom gradu dočarao s 5 odabranih crno-bijelih fotografija. Tijekom radionica mentor Abadžić i sam je napravio veliku seriju fotografija koju ćemo ovih dana vidjeti u njegovoj novoj knjizi Gradovi.

Izložba u salonu 'Izidor Kršnjavi' ostaje otvorena do 9. ožujka, obišla ju je ekipa Vijesti iz kulture:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!