11:02 / 08.01.2018.

Autor: Maroje Vučićević / V.M.

Strast stvaranja pogledalo 25 tisuća posjetitelja

Jasminka Poklečki Stošić

Jasminka Poklečki Stošić

Foto: - / -

Radovi Braquea, Chagalla i Miróa još se samo nekoliko dana mogu razgledati na izložbi Strast stvaranja u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.
U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu još nekoliko dana traje izložba Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije MAG na kojoj se mogu vidjeti djela nekih od najvećih umjetnika 20. stoljeća poput Braquea, Chagalla ili Miróa. Izvrsna posjećenost ohrabruje organizatore koji u godini, kada muzej obilježava 120. obljetnicu, pripremaju zanimljive projekte.

Ponajbolja djela iz zbirke jedne od najvažnijih svjetskih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti bila su pravi magnet za posjetitelje koji su, kako bi pogledali ovakve postave, često potegnuli izvan naših granica. Tijekom tri mjeseca trajanja svaki dan smo imali posjetitelje tako da smo dosegli brojku od 25 tisuća ljudi, a vjerujemo da će se do kraja trajanja izložbe taj broj i povećati,  kaže ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić.

Za proslavu 120. rođendana, koji se obilježava ove godine, Umjetnički paviljon priprema bogat program, a prva izložba otvara se već 1. veljače, najavljuje ravnateljica Poklečki Stošić: Izložba se zove se Likovni vremeplov kroz 120 godina Umjetničkog paviljona, a predstavit će izbor akademika Tonka Maroevića, koji je izdvojio 120 najznačajnijih umjetnika koji su održali samostalne izložbe u Umjetničkom paviljonu.

U pripremi je i velika monografska izložba Emanuela Vidovića u povodu 65 godina njegove smrti, koja će se održati od 20. ožujka do 13. svibnja, a središnje događanje u slavljeničkoj godini bit će izložba Vlaho Bukovac i njegov pariški profesor Alexander Cabanel, koja se otvara 25.rujna za koju će djela posuditi i najveći svjetski muzeji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!