Streetforma u Šibeniku

15.05.2022.

10:02

Autor: Ivona Ramadža Čolić/V.K/Studio4/IMS/HRT

 Streetforma u Šibeniku

Streetforma u Šibeniku

Foto: HTV / HRT

Šibenik i Kuća umjetnosti Arsen prvi su put domaćini trodnevnog festivala uličnog plesa i eksperimentalnog kazališta - Streetforma. Festival je to za plesače uličnih i klupskih stilova, a u Šibenik su stigli iz svih krajeva Hrvatske, uz goste iz inozemstva.  

- Atraktivne plesne predstave, radionice, ukratko Streetforma. Ovaj je festival platforma za plesače uličnih i klupskih stilova, a održava se od 2013. godine, rekla je za Studio 4, novinarka HRT-a, Ivona Ramadža Čolić.

Osnivačica Streetforme, Vesna Grandeš, rekla je kako je cilj festivala platforma koja omogućuje mladim koreografima i umjetnicima koji nisu iz suvremenog plesa da mogu eksperimentirati, te dodaje kako je to platforma za sve koji žele iskusiti kazališnu scenu.

Na pitanje koliko je publika u Hrvatskoj zainteresirana za ovu vrstu kazališta, Grandeš je naglasila kako publika nije svjesna što se događa, no Šibenik će napraviti novu publiku, te kako kaže, nova se publika educira.

Želja je domaćina da Kuća umjetnosti Arsen, postane sjecište kreativnosti i umjetničke slobode, rekla je Ramadža Čolić.

Nina Medić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću u Tvrđavi kulture Šibenik, istaknula je kako Kuća umjetnosti Arsen ima raznovrstan program. Naglašava kako teže da svaka umjetnost ovdje nađe svoj dom, te da se publika i svi oni koji su na pozornici, osjećaju dobro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!