Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačke soliste i Zagrebačku filharmoniju

09.01.2023.

13:11

Autor: Hina/HRT/R.S.

Koncerti na dar

Koncerti na dar

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Tradicionalni Koncerti na dar studenata Muzičke akademije u Zagrebu održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa uz Zagrebačke soliste, te u petak 20. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Zagrebačku filharmoniju.


Program nastupa uz Zagrebačke soliste u četvrtak, 12. siječnja, donosi djela G. G. Händela, W.A. Mozarta, C. Saint-Saënsa, L. E. Larssona te B. Bartóka. Ovom prilikom bit će praizvedeno djelo Concertino za klavir i gudače Tomislava Krobota, studenta kompozicije na Muzičkoj akademiji.


Kao solisti nastupit će pijanistice Petra Akrap i Ana Tomšić, saksofonist Patrik Prežgaj, violinist Matej Žerovnik te sopranistica Nikolina Hrkać. Koncertom će ravnati Jasenka Ostojić.


Koncertom u suradnji Zagrebačke filharmonije i Muzičke akademije donosi u petak, 20. siječnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog također će dirigirati Jasenka Ostojić, a kao solisti nastupit će sopranistica Nela Katalinić Klinar, saksofonist Sven Crnković, te violinistica Tao-Yuan Hsiao.


U programu su Tri impresije sa Sjevera za simfonijski orkestar Davida Batinića, Tatjanina scena pisma iz opere Evgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, Koncert za saksofon i orkestar Henrija Tomasija i Koncert za violinu i orkestar Borisa Papandopula.


Besplatne ulaznice za ovaj koncert preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!