14:49 / 02.05.2019.

Autor: D.I./V.M./Hina/HRT

'Subversive Film Festival' otvorio posljednji film Agnes Varde

Agnes Varda (foto: SFF)

Agnes Varda (foto: SFF)

Foto: - / -

12. 'Subversive Film Festival', koji se održava do 12. svibnja u Zagrebu, prikazuje više od 50 filmova, a sinoć ga je otvorio autobiografski dokumentarac 'Varda od Agns'.
12. 'Subversive Film Festival', koji se održava do 12. svibnja u Zagrebu, prikazuje više od 50 filmova u kinima Europa, Tuškanac, KIC te u Muzeju suvremene umjetnosti. Festival je otvorio autobiografski dokumentarac 'Varda od Agns'.

Nedavno preminuloj francuskoj veteranki avangarde i začetnici francuskog novog vala Agnes Varda posvećena je festivalska retrospektiva koja donosi presjek njezine 60-godišnje karijere, od niza novovalnih remek-djela do posljednjeg filma dovršenog ove godine.

O najinteresantnijim trenucima ovogodišnjeg festivala u emisiji Kultura s nogu govorila je direktorica Subversive Film Festivala Dina Pokrajac:

- Dokumentarna, igrana i kratkometražna konkurencija donosi recentne i provokativne filmske naslove čiji autori kritički promišljaju svijet u kojem živimo, otvarajući nove horizonte a istovremeno ne oviseći isključivo o jednom teritoriju, jednom režimu i zakonima tržišta, ističe se u najavi festivala.

U ovogodišnjoj igranoj konkurenciji traga za izgubljenim analognim vremenima, a posebno mjesto pripada veteranima nezavisnog filma.

Otvorenje festivala zabilježile su Vijesti iz kulture:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!