Sućut ministrice u povodu smrti A. Masle: Otišao je zaštitni znak ratnog reporterstva

07.08.2022.

12:41

Autor: HRT/D.M./Hina

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija

Foto: Dnevnik / HRT

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u nedjelju izraze sućuti obitelji i prijateljima u povodu smrti Antuna Masle te istaknula kako je njegovim odlaskom hrvatski medijski prostor izgubio zaštitni znak ratnog reporterstva.

Antun Masle bio je jedan od najboljih hrvatskih reportera, doajen hrvatskog istraživačkog novinarstva, urednik Dubrovačkog vjesnika i dugogodišnji suradnik i urednik mnogih nacionalnih tiskanih i elektroničkih medija.

- Profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi, od unutarnjih do vanjskopolitičkih, analiza i komentara, od gotovo detektivski istraženih afera do najuzbudljivijih ratnih reportaža, Antun Masle svojim je tekstovima privlačio široke krugove čitatelja i ostavio dubok trag na nacionalnoj medijskoj sceni. Njegovim odlaskom hrvatski medijski prostor izgubio je ne samo zaštitni znak ratnog reporterstva, nego i profesionalca čiji je rad utjecao na mnoge mlađe kolege, kojima će, kao i svima koji su ga poznavali, u sjećanju ostati kao iznimno drag i dobar čovjek, napisala je ministrica Obuljen Koržinek u brzojavu sućuti koji je uputila u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno.

Podsjetila je i da je Antun Masle u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri prošao uredništva od dubrovačkog Lausa, Dubrovačkog vjesnika, preko Slobodne Dalmacije do Arene, Globusa, Jutarnjeg lista, Glorije, Nove TV, da bi se Dubrovačkom vjesniku vratio i bio njegovim urednikom posljednjih šest godina.

U antologiji hrvatskog novinarstva Antun Masle ostat će zapamćen kao jedan od najboljih i najhrabrijih ratnih reportera koji je tijekom Domovinskoga rata izvještavao s ratišta u Hrvatskoj, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz najvećih svjetskih ratnih središta od Čečenije, preko Palestine, Iraka, do Afganistana donoseći informacije intervjuirajući protagoniste sukoba, nerijetko riskirajući svoj život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!