11:56 / 25.05.2018.

Autor: V.M./B.P./HRT

Šuljić: Uz 50 mladih Iraca na Animafestu će biti zabavno

-

-

Foto: - / -

U povodu skorog početka 28. izdanja Animafesta, o jednom od najvažnijih festivala animiranog filma na svijetu razgovarali smo s umjetničkim direktorom Animafesta Danielom Šuljićem.
Raznovrstan i bogat program 28. Svjetskog festivala animiranog filma s više od 350 filmova od 4. do 9. lipnja Zagreb ponovno stavlja u globalno središte animiranog filma.

Uz natjecateljske programe ovogodišnji će Animafest obilježiti 50. obljetnicu animirane serije Profesor Baltazar, a središnji tematski program bit će posvećen hororu.

Umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić istaknuo je da je među više od 1800 pristiglih filmova iz 76 zemalja svijeta, što je rekordan broj prijava u posljednjih nekoliko godina, njih 44 odabrano za prestižno Veliko natjecanje kratkometražnog filma, u kojem i samo sudjelovanje nominira za European Animation Award, a pobjeda garantira i natjecanje za nagradu Oscar.
Više od 350 filmova na 28. Animafestu O novom Animafestu koji je od svog pokretanja godine 1972. jedan od najvažnijih festivala animiranog filma na svijetu emisiji Animatik govorio je umjetnički direktor festivala i redatelj Daniel Šuljić, koji je pri kraju razgovora najavio i dolazak 50-ak irskih studenata, čija će nazočnost zajamčiti dobru zabavu na festivalu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!