11:51 / 02.03.2018.

Autor: V.M./I.S./HRT

Suze okrenute prema nebu Gordane Drinković

Gordana Drinković

Gordana Drinković

Foto: - / -

Ljubav prema staklu kao oblikovnom materijalu konstanta je stvaralaštva umjetnice Gordane Drinković koja je svojim radovima stekla velik ugled i na domaćoj i na svjetskoj sceni.
Ljubav prema staklu kao oblikovnom materijalu konstanta je stvaralaštva umjetnice Gordane Drinković koja je tijekom posljednjih dvadesetak godina svojim radovima - od uporabnih predmeta, poput čaša, do umjetničkih, staklenih fantazija - stekla velik ugled i na domaćoj i na svjetskoj sceni.

U zagrebačkom Muzeju Mimara predstavlja se vrlo intimnim i osobnim djelom: ciklus Suze okrenute nebu nastao je kao refleksija na osobito teške trenutke u životu, nakon gubitka supruga.

Puštali smo užareno staklo da se isteže do granice pucanja, a onda sam ih okrenula prema nebu želeći zapravo pokušati dodirnuti izgubljeno i nedodirljivo te uspostaviti komunikaciju - to je za mene neka vrsta molitve,  rekla je Gordana Driniković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!