14:31 / 21.02.2019.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/V.M./HRT

Sve o ZagrebDoxu zna direktor festivala Nenad Puhovski

Nenad Puhovski

Nenad Puhovski

Foto: - / -

Jedan od naših najuspješnijih filmskih festivala ZagrebDox publika željno iščekuje. Jubilarno 15. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 24. veljače do 3. ožujka donosi više od 100 dokumentaraca iz svih dijelova svijeta.
Jedan od naših najuspješnijih filmskih festivala ZagrebDox publika željno iščekuje.

Jubilarno 15. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 24. veljače do 3. ožujka donosi više od 100 dokumentaraca iz svih dijelova svijeta raspoređenih u 16 programa.

Za Veliki pečat u međunarodnoj konkurenciji natječe se 19 filmova, a u regionalnoj ih je 18, među njima novi uradak Gorana Devića 'U ime Republike Hrvatske', ujedno i jedino hrvatsko ostvarenje u tom programu.

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski gostujući u Vijestima iz kulture prisjetio se kako je sve počelo prije 15 godina, komentirao je podatak da gotovo polovicu filmova u konkurenciji potpisuju mladi autori do 35 godina, te najavio niz poznatih gostiju među kojima je i slavni ukrajinski dokumentarist Sergej Loznica, koji će na ZagrebDoxu održati i majstorsku radionicu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!