Svečana dodjela Nagrade "Vladimir Nazor"

19.06.2022.

18:14

Autor: T.V./HRT/Hina

Svečana dodjela Nagrade "Vladimir Nazor"

Svečana dodjela Nagrade "Vladimir Nazor"

Foto: HTV / HRT

Večeras su na HRT-ovoj otvorenoj pozornici na Prisavlju dodijeljena najvažnija državna priznanja na području kulture i umjetnosti - Nagrade Vladimir Nazor.

Dobitnik nagrade za životno djelo na području književnosti je Hrvoje Hitrec, a godišnje Ivica Prtenjača za roman "Sine, idemo kući".

Višnja Mažuran dobitnica je nagrade za životno djelo na području glazbe, a godišnja nagrada u istoj kategoriji pripala je Dubravki Šeparović Mušović za operne uloge u 2021. godini.

Na području filmske umjetnosti nagrada za životno djelo dodijeljena je Petru Krelji, a godišnja Antoneti Alamat Kusijanović za film "Murina".

Nagrada za životno djelo na području kazališne umjetnosti pripala je Ivici Kunčeviću, a godišnja Siniši Popoviću za ulogu Henrika u drami "Kad svijeće dogore" Sandora Maraija.

Slavka Pavić dobitnica je nagrade za životno djelo na području likovne i primijenjene umjetnosti, a Matko Vekić godišnje nagrade za izložbu "Arhipelag" u Muzeju suvremene umjetnosti.

Na području arhitekture i urbanizma nagrada za životno djelo dodijeljena je Đuri Mirkoviću, a godišnja Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za projekt Providurove palače u Zadru.

Odluku o dobitnicima donio je Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici 3. svibnja.

Nagradu dodjeljuje Odbor na prijedlog komisija za pojedina područja umjetnosti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!