Svečanost u Lisinskom: Ukrajinski klasični balet izvodi Orašara

11.12.2021.

20:06

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Orašar u Lisinskom

Orašar u Lisinskom

Foto: Dnevnik / HRT

Ukrajna je bila jedna od zemalja koja je među prvima priznala Hrvatsku. U povodu toga u dvorani Lisinski večeras gostuje jedan od najpoznatijih ukrajinskih klasičnih ansambala. Izvodi se najpoznatija i najgledanija božićna baletna bajka, Orašar. Zanimanje publike sasvim je sigurno golemo.

Koliko je zanimanje publike svjedoči i činjenica da je za sutra dodana još jedna, treća izvedba Orašara Ukrajinskog klasičnog baleta. 

- Mi smo kao narodi vrlo bliski. Naša povijest, kultura i jezici su bliski. Danas je poseban trenutak za ukrajinsko-hrvatske odnose. Prije 30 godina Ukrajina je priznala neovisnost Hrvatske, rekao je njegova ekselencija Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič.

- Sretan sam što mogu pozdraviti Ukrajinski klasični balet na zagrebačkoj pozornici, posebno s predstavom Orašar. Na pragu Božića smo i čini mi se da je Orašar u interpretaciji Ukrajinskog klasičnog baleta jedna svečanost, neka tako i bude, rekao je Kirilič.


Orašar u Lisinskom

Orašar u Lisinskom

Foto: Dnevnik / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!