Svjetska operna diva Sumi Jo uskoro u Lisinskom

19.10.2021.

08:45

Autor: Hina/V.M.

Sumi Jo

Sumi Jo

Foto: Lisinski / Promo

Svjetska operna zvijezda Sumi Jo nastupit će 30. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz pratnju Zagrebačke filharmonije s baritonom Ljubomirom Puškarićem i pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

- Sumi Jo "ikona" je svjetskih opernih pozornica i jedna od najpoznatijih koloraturnih sopranistica današnjice, ističu iz Lisinskog. 


Nimalo ne iznenađuje što je svaki susret s raskošnim glasom, snažnom umjetničkom osobnošću, muzikalnošću i profinjenim vokalnim umijećem ove pjevačice za sve ljubitelje vokalne umjetnosti i opere izniman doživljaj.


Njezin predivan glas kristalne čistoće i jedinstvene, prepoznatljive boje, kao i bogatstvo repertoara od ranobaroknih majstora, vrhunaca opernog stvaralaštva 19. i 20. stoljeća do skladbi suvremenih skladatelja, pa čak i popularne i crossover glazbe čini je miljenicom i rado viđenom gošćom najpoznatijih svjetskih glazbenih pozornica.


Otkad je diplomirala na Konzervatoriju Akademije Santa Cecilia u Rimu i debitirala kao Violetta u Traviati, sudjelovala je u velikim opernim projektima na gotovo svim paralelama i meridijanima, od Hamburga do Rio de Janeira, od Pariške opere do Buenos Airesa, od njujorškog Metropolitana do Bečke državne opere.


Treba spomenuti i Grammyjem nagrađene zvučne zapise opere Krabuljni ples pod vodstvom Herberta von Karajana ili njezine interpretacije u zvjezdanoj postavi opere Žena bez sjene pod ravnanjem sir Georga Soltija uz Plácida Dominga.


Sumi Jo ove godine slavi 35. godišnjicu svojega umjetničkog rada, a tim povodom održat će veliku svjetsku turneju čiji europski dio počinje upravo u Zagrebu.


- U suradnji s maestrom Ivom Lipanovićem, te uz nastup baritona Ljubomira Puškarića, nastup Sumi Jo bez sumnje je prvorazredni glazbeni događaj i jedinstvena prilika za susret s pjevačkom legendom koja oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, poručuju iz Lisinskog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!