12:22 / 13.02.2020.

Autor: Hrvatski radio – HR1/Radio Rijeka/V.M./HRT

Svjetski dan radija – slavimo različitost!

Studio Radio Osijeka

Studio Radio Osijeka

Foto: - / -

Svjetski je dan radija - radijske postaje, urednici i radijski novinari slave svoj dan. A glavna je tema ove godine različitost, to jest važnost radija u poštivanju i promicanju različitosti.
Svjetski je dan radija - radijske postaje, urednici i radijski novinari slave svoj dan. A glavna je tema ove godine različitost, to jest važnost radija u poštivanju i promicanju različitosti.

Svjetski dan radija je spomen je to na početak emitiranja radija Ujedinjenih naroda koji je porukom ‘Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta’, počeo s programom 13. veljače 1946. godine.

Poslušajte blok posvećen Svjetskom danu radija iz Jutarnje kronike Hrvatskoga radija:

Različitost, koja se ove godine potiče uz Svjetski dan radija, svakodnevno se čuje i u programima Hrvatskoga radija. A što je radio za neke od nas možete već pogledati na stranici Prvog programa Hrvatskoga radija na Facebooku:Radio je moćan medij za slavljenje čovječanstva u svim njegovim različitostima i predstavlja platformu za demokratski diskurs, pišu na UNESCO-voj stranici Svjetskog dana radija te pozivaju da radijske postaje podupiru različitost, kako u svojim redakcijama, tako i u programima. Pogledajte njihovu priču o tome zašto je radio važan:U povodu Svjetskog dana radija na usluzi HRTi prikazujemo dokumentarni film "Tko je taj Zvonimir Bajsić" - emotivno i poetsko putovanje kroz misli i djela Zvonimira Bajsića (1925. - 1987.), pisca, prevoditelja, radijskog, televizijskog i kazališnog redatelja, prvaka svjetske radiofonije i pionira domaćeg televizijskog dramskog izričaja, po kojem nosi ime glazbeni studio HRT-a:
"Tko je taj Zvonimir Bajsić" na HRTi

Kolege s Radio Rijeke podsjetili su, pak, na to da nas je na današnji dan prije dvije godine napustio vrhunski sportski reporter Korado Vujnović, a prije točno godinu dana veliki autoritet na polju glazbe Ivica Vrkić: Sjećamo ih se s tugom, ali i ponosom da su bili neprocjenjiv dio programa Radio Rijeke, poručili su.
Svjetski dan radija - a mi se sjećamo!

Naši osječki 'radijaši' prisjetili su se svojih početaka kao Krugovalne postaje Osijek te Radio stanice Osijek, relejnog studija Radio Zagreba, a zabilježili su i što Osječani misle o radiju: Danas slavimo Svjetski dan radija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!