16:36 / 16.11.2020.

Autor: Mariola Milardović Perić/Regionalni dnevnik/HRT

Teatar na kraju grada

-

-

Foto: - / -

Samo pedeset mjesta u publici, maske obvezne, kao i udaljenost, kad se hoće i uz poštovanje epidemioloških mjera može se dobro zabaviti.
U splitskoj četvrti Kopilica, u industrijskoj zoni, najpoznatijoj po neslavnom projektu gradskoga metroa, odnedavno je otvoren "Teatar na kraju grada". Uz poštovanje strogih mjera i ograničen broj posjetitelja, u samo mjesec dana novi je teatar postao omiljeno mjesto Splićana.

Čašica dobrodošlice za promrzle duše željne teatra. Pa makar i na kraju grada. Tamo gdje su nekad tutnjali vlakovi, sada odzvanjaju gordi glumački glasovi.

- Cilj nam je bio spojiti industrijsku zonu i kazalište i napraviti nešto što Split još nije imao - kaže Miro Burić. A primabalerina Almira Osmanović uvjerava da joj je upravo taj prostor savršen.

Dobar glas daleko se čuje, u samo mjesec dana 11 izvedbi, predstave rasprodane. I nije to sve.

- Želimo da ovo bude multikulturni projekt. Imat ćemo i školu gitare, glume, koncerte - dodaje Burić.

Za novi uradak iz pera svestrane glumice Arijane Čuline, stand up komediju s elementima kabarea znakovitog naslova "Disco baba", traži se karta više. Jer Arijana progovara iz duše žene u najboljim pedesetima pod teretom vječne mladosti.

- Koju muče kile, bore, dlake, dica i u svemu se tome čovik prepozna i onda se  nasmije - kaže Arijana Čulina.

Samo  pedeset mjesta u publici, maske obvezne, kao i udaljenost, kad se hoće i uz poštovanje epidemioloških mjera može se dobro zabaviti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!