Teatar Ulysses rasprodao tri Virginije Woolf na jubilarnom BOK festu

04.05.2023.

09:29

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

"Tko se boji Virginije Woolf"

"Tko se boji Virginije Woolf"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Ovih dana bjelovarska publika uživa na legendarnom BOK festu – kazališnom festivalu koji ove godine ima svoje jubilarno 20. Izdanje. Gostovanje Rade Šerbedžije i njegovog Teatra Ulysses s antologijskim svjetskim djelom "Tko se boji Virginije Woolf" pokazalo se kao pun pogodak jer su sve tri izvedbe rasprodane.


To djelo više od pola stoljeća osvaja kazališnu i filmsku publiku, a četvrtu godinu njome publiku oduševljava i naš Teatar Ulysees u suradnji s Beogradskim dramskim pozorištem.

Na jednoj od izvedbi bila je i ekipa Vijesti iz kulture:

Tragikomična drama koja raskrinkava lažnu idilu malograđanskog života, u kojoj padaju sve maske hinjene intelektualne pristojnosti i poštovanja u braku, tri dana zaredom izvodi se u Bjelovaru. Uloge bračnih parova i ovaj su put maestralno donijeli Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Martin Grđan i Romina Tonković.

- Ja sam uvijek slušao o ovome festivalu, to su pričali moji prijatelji o Goranu Navojcu koji je to pokrenuo i vjerojatno njegov brat, i uvijek su pričali moji prijatelji kako je to super događanje, i evo me ovdje s jednom od, po mojem mišljenju, jednim od najvećih dramskih tekstova 20. vijeka, izjavio je Rade Šerbedžija.


Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!