Tko su naši najbolji arheolozi u 2017. godini?

21.02.2018.

14:29

Autor: V.M./M.V./HRT

default error photo
Da nema njih, ne bismo znali mnogo o svojoj prošlosti, a katkad - ni o budućnosti. Od zaborava nas čuvaju - arheolozi, kojima su jučer u Zagrebu dodijeljene nagrade Hrvatskog arheološkog društva.
Da nema njih, ne bismo znali mnogo o svojoj prošlosti, a katkad - ni o budućnosti. Od zaborava nas čuvaju - arheolozi, kojima su jučer u Zagrebu dodijeljene nagrade Hrvatskog arheološkog društva (HAD).

Nagradom za životno djelo Don Frane Bulić ovjenčana je bivša voditeljica Prapovijesne zbirke Arheološkog muzeja Istre Kristina Mihovilić. Već kao studentica ljeti je radila na iskopavanjima, a od godine 1974. je kustosica. Od 2002. do 2006. godine bila je i ravnateljica muzeja.

Iza nje su mnogobrojni uspješni projekti, među kojima su i izložbe Čarobna Istra i Histri u Istri. To je veliko priznanje za sve što sam radila tijekom života. Imala sam zadovoljstvo raditi u struci koju sam sama izabrala i bilo mi je jako zanimljivo i zabavno unatoč svim problemima koji postoje u današnjem načinu života i rada,  izjavila je dobitnica HAD-ove nagrade za životno djelo Kristina Mihovilić.

Laureati godišnje nagrade HAD-a Josip Brunšmid su Nenad Cambi, Miroslav Glavičić, Željko Miletić i Joško Zaninović, a počasnom članicom Hrvatskoga arheološkog društva proglašena je Marina Šegvić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!