Tri nove premijere Mire Gavrana u Njemačkoj i Poljskoj

12.04.2023.

12:48

Autor: HRT/Hina

Miro Gavran

Miro Gavran

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Tri komedije hrvatskog dramatičara Mire Gavrana u sljedećih će dva tjedna imati svoju premijeru u svijetu, "Pivo" 19. travnja u Bautzenu u Njemačkoj, "Savršeni partner" 22. travnja u njemačkom gradu Burgau, te "Sve o muškarcima" 25. travnja u poljskom gradu Ščečinu.

Niz započinje 19. travnja premijerom komedije "Pivo" u Bautzenu, u Njemačkoj, u Njemačko-srpskom narodnom kazalištu. Prijevod na lužičko-srpski načinila je Ingrid Hustetowa, dok je prijevod na njemački načinio Tihomir Glowatzky.

Redatelj je Aleksandar Marusch. Glume Jurij Schiemann i Torsten Schlosser.

Tjedan dana kasnije, 22. travnja, u njemačkom gradu Burgau u Novom kazalištu Burgau bit će upriličena premijera Gavranove komedije "Savršeni partner".

Redateljica je Vera Haupfauer. Glume Dörte Trauzeddel, Vera Hupfauer i Florian Kreis. Prijevod na njemački načinio je Tihomir Glowatzky.

Niz se zaključuje 25. travnja premijerom Gavranove komedije "Sve o muškarcima" u poljskom gradu Ščečinu, u Delta Klubu.

Prijevod na poljski potpisuje Anna Tuszyńska, režiju Sławomir Kołakowski a glume Jacek Grondowy, Sławomir Kołakowski i Jacek Piotrowski.

Miro Gavran najizvođeniji je i najprevođeniji suvremeni hrvatski dramatičar, čije su drame i komedije imale dosad preko 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, a pogledalo ih je više od četiri milijuna gledatelja.

Djela su mu prevedena na više od četrdeset jezika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!