Troje kandidata za čelno mjesto HNK-a u Zagrebu

21.10.2021.

10:32

Autor: Hina/V.M.

HNK Zagreb

HNK Zagreb

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Dubravka Vrgoč, Iva Hraste-Sočo i Damir Medvešek kandidati su za novog intendanta/intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, čije je prijave Kazališno vijeće HNK-a Zagreb prihvatilo te uputilo na odluku Ministarstvu kulture i medija te Gradu Zagrebu.

Kazališno vijeće HNK-a Zagreb, u sastavu Dušan Ljuština i Agata Juniku (Grad Zagreb), Marica Mikec i Maja Žarković (Ministarstvo kulture i medija), te Željka Pulig Barišić, Damir Kovač i Dunja Novković (HNK Zagreb) na sjednici održanoj u petak 15. listopada, utvrdilo je da su na natječaj raspisan 27. kolovoza u trajanju od mjesec dana pristigle tri važeće prijave za novog intendanta/intendanticu središnje hrvatske nacionalne kazališne kuće.


Službeni zapisnik sa sjednice još nije objavljen, no kako Hina neslužbeno doznaje, prihvaćene su kandidature dosadašnje intendantice Dubravke Vrgoč, aktualne posebne savjetnice ministrice kulture i medija Ive Hraste-Sočo, te likovnog umjetnika Damira Medvešeka, koji je zaposlen kao majstor slikar u slikarnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.


Kazališno vijeće pregledalo je dokumentaciju te je proslijedilo Ministarstvu kulture i medija i Gradu Zagrebu koji kao osnivači donose odluku o kandidatu kojega podržavaju. Kandidati će o izboru biti obaviješteni najkasnije u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.


Intendant se imenuje na mandat od četiri godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!