15:44 / 22.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

'True West' Sama Sheparda u koprodukciji Osijeka i Novog Sada

By U.S. Navy photo by Photographer's Mate 3rd Class Tyler J. Clements (U.S. Navy photo) [Public domain], via Wikimedia Commons

By U.S. Navy photo by Photographer's Mate 3rd Class Tyler J. Clements (U.S. Navy photo) [Public domain], via Wikimedia Commons

Foto: - / -

Umjetnička akademija u Osijeku i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu u koprodukciji pripremaju predstavu 'True West' američkog autora Sama Sheparda.
Umjetnička akademija u Osijeku i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu u koprodukciji pripremaju predstavu 'True West' američkog autora Sama Sheparda. To je prva suradnja ovih institucija, a želje im je nastaviti surađivati i dalje na većim projektima europskog karaktera.
Shepardov 'True West' kultni je američki tekst u kojem je riječ je o dva brata, a svaki od njih u sebi ima jedan dio onoga drugoga. Jedan brat ima izraženiju svjetliju, pozitivnu i obiteljsku stranu uz prikrivenu mračnu stranu. Kod drugoga brata izraženija je upravo ta mračna, izgubljena, pustinjska strana, a njihovim susretom obojici se otvaraju obje strane. Glavne uloge – dva brata – u novosadsko-osječkoj koprodukciji igraju hrvatski glumac Saša Anočić i srpski glumac Igor Pavlović. Uz Pavlovića, u predstavi igra i prvakinja Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Aleksandra Pleskonjić. U predstavi sporednu ulogu igra osječki glumac, Domagoj Mrkonjić, kojem ovo nije prvo sudjelovanje u koprodukciji Osijeka i Novog Sada.
Premijera predstave u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu predviđena je za 6. ožujka, dok će se osječka premijera održati u Barutani krajem travnja.
Više o suradnji Novog Sada i Osijeka u stvaranju američkog klasika za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su redatelj Dimitri-Pierre Georges Udovicki, glumac Domagoj Mrkonjić i producent Antonio Šabić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!