11:02 / 01.03.2018.

Autor: V.M./T.Dž.Š/HRT

TV-premijera filma Ti mene nosiš Ivone Juka na HRT-u

Ivona Juka

Ivona Juka

Foto: - / -

Redateljica Ivona Juka uoči večerašnjeg prikazivanja njezina hvaljenog filma na HRT2 bila je gošća Vijesti iz kulture.
Redateljica Ivona Juka uoči večerašnjeg prikazivanja njezina hvaljenog filma na HRT2 bila je gošća Vijesti iz kulture.

Hrvatska kinematografija dobila je punokrvno i hrabro filmsko djelo koje plijeni autorskom snagom – to je samo je jedna od mahom pozitivnih kritika koje su, čim je napravljen, zasule film Ti mene nosiš Ivone Juka.

Gostujući u Vijestima iz kulture Ivona Juka otkrila je jesu li nagrade bile presudne za uspjeh filma, kako je došlo do suradnje sa svjetskim prikazivačkim servisom Netflixom te na kojem projektu upravo radi:


Film je premijerno prikazan 2015. godine na festivalu u Karlovym Varyma. Od tada do danas gostovao je na više od 20 festivala i osvojio 14 nagrada, a njegova scenaristica i redateljica Ivona Juka dobila je najveće državno priznanje u umjetnosti - Nagradu Vladimir Nazor.

Da je riječ o iznimnom filmskom ostvarenju svjedoči i to da je prodan Netflixu, odnosno da je prvi hrvatski film koji je taj najveći svjetski servis za gledanje filmova i serija uvrstio u svoju ponudu.

Film Ti mene nosiš prikazujemo večeras u 21 sat na HRT2, a nakon emitiranja bit će dostupan i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Na HRT-u 1. ožujka nagrađivani film "Ti mene nosiš"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!