17:01 / 15.11.2018.

Autor: A.B./D.M./HRT

Tvrđava sv. Ivana živjet će cijele godine

-

-

Foto: - / -

Natječaj za izvođača radova otvoren je do početka prosinca. A prvi radnici na tvrđavi se očekuju početkom sljedeće godine.
Napokon se traži izvođač radova za treću  i jedinu neobnovljenu šibensku tvrđavu na kopnu - sv. Ivana. Raspisan je natječaj za građevinske radove, uskoro će i oni za uređenje i opremanje pa će se nakon godina čekanja konačno krenuti investicija vrijedna oko 50 milijuna kuna.

Trebalo je ići lako, ali iskompliciralo se. Izmjena projekta, kadrovske promjene u gradskom odjelu koji ga je vodio, usklađivanje troškovnika zbog naraslih cijena građevinskih radova. Kako bilo, tvrđava bi za otprilike godinu i pol dana trebala biti obnovljena.

Najveća šibenska tvrđava moći će se podičiti jedinstvenim sadržajem. U svrhu istraživanja i proučavanja kulturne baštine, na više od tisuću i pol kvadrata, uredit će se edukativni kampus s 3 pametne učionice i smještajem za 50-ak osoba.

Uz mlade znanstvenike, i posjetitelji će uživati u brojnim sadržajima. Jedan je poseban. Riječ je o projektu koji se zove Opsidio, koji bi trebao kombinirati multimedijalne sadržaje s glazbeno-scenskim dijelom, a sve povezano u jednu jedinstvenu enogastroponudu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!