U ateljeu Tisje Kljaković Braić

03.10.2018.

18:22

Autor: V.M./J.C./HRT

-

-

Foto: - / -

Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić zvijezda je interneta. Njezine karikature na Facebooku čekaju se poput novih epizoda omiljenih serija. Tisjine su slike, međutim, pomalo bijeg od stvarnosti, poetičan lirski svijet.
Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić zvijezda je interneta. Njezine karikature na Facebooku čekaju se poput novih epizoda omiljenih serija. Glavni likovi – Ona i On - u situacijama su u kojima se svi možemo lako prepoznati.

Tisjine su slike, međutim, pomalo bijeg od stvarnosti, poetičan lirski svijet. O svome je djetinjstvu osebujna umjetnica napisala knjigu 'U malu je uša đava', čija su dva izdanja rasprodana.
Ubojiti i duhoviti Ona i On Tisje Kljaković Bralić osvojili Facebook Emisija Pravac na treću povela nas je u mali atelje u splitskom Varošu gdje nastaju djela Tisje Kljaković Braić, autorice kojoj je Mediteran stalno nadahnuće i sigurno utočište.

Pogledajte uvodne minute Pravca na treću, a na multimedijskoj usluzi HRTi prikazujemo i cijelu emisiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!