16:17 / 14.03.2019.

Autor: V.K./Hina

U Beogradu počela manifestacija Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

Fotografija: Pixabay

Fotografija: Pixabay

Foto: - / -

U Beogradu je u četvrtak započela sedmodnevna manifestacija kojom će do 23. ožujka biti predstavljen projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
U Beogradu je u četvrtak započela sedmodnevna manifestacija kojom će do 23. ožujka biti predstavljen projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Početak tjednog gostovanje Rijeke u Beogradu obilježiti će izložba Minuta šutnje Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića, koautorski projekt dvoje video-umjetnika iz Rijeke i Splita, koji je nastajao u razdoblju od 2012. do 2013. snimanjem na terenu, u brodogradilištima 3. Maj i Brodosplit, te kroz suradnju sa samim radnicima, uz audio i video materijale s lokacija splitskog i riječkog brodogradilišta.

Slijedi slide show "Odnosi brodova i šampanjaca" Petra Trinajstića, projekcija fotografija zlatnog doba riječke industrije jednog od najproduktivnijih fotografa-kroničara Rijeke, koji je svoj radni vijek proveo u brodogradilištu 3. maj.
Riječ je o kronici proizvodnje i porinuća brodova koje Trinajstić bilježi svojim foto-zapisima, - izborom motiva, kuta gledanja, eksponiranja središnje teme i jedinstvenim, neponovljivim izborom trenutka, te - slikarski nadahnuto ponire duboko iza površine viđenoga.

U ponedjeljak 18. ožujka slijedi "Večera s umjetnikom" i interaktivna izložba Ponesi jedno od djela kući.

U srijedu 20. ožujka predviđeni su filmski program, tribina i slušaonica, a bit će prikazani filmovi "Tito u Kraljevici", "Godine hrđe" i "Bauk".

Predstavljenje Rijeke u Beogradu završava u petak 22. ožujka nizom play-liste "Mile Voli Disko", koju čini serija žurki i lista underground disko hitova kasnih 70ih i ranih 80ih godina, nastalih u klubu Discordia u Rijeci.
 
Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!