U Bruxellesu predstavljen 'Uncle Maroye'

21.11.2018.

22:03

Autor: D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Ulomke su na predstavljanju u Knjižnici Europskog parlamenta izveli su učenici Gimnazije Dubrovnik Karlo Krilanović i Antonio Mustahinić.
Prvi cjeloviti prijevod djela "Dundo Maroje" na engleski jezik predstavljen je u Knjižnici Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Komedija velikoga Marina Držića tako izlazi na svjetsku scenu - otvaraju se mogućnosti za međunarodnu suradnju i nova uprizorenja toga iznimnog djela. Ulomke su na predstavljanju izveli učenici Gimnazije Dubrovnik Karlo Krilanović i Antonio Mustahinić. Evo što su nam izjavili."Smatrala sam da je važno da i europska javnost sazna što je to hrvatska kultura, književnost i umjetnost. Marin Držić je najbolji predstavnik Hrvatske i Dubrovnika, ovaj prijevod je zaista fascinantan", kazala je hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica. Glumac i prevoditelj Filip Kranus kaže kako je prihvatio izazov prevođenja, ali ne misli na tome stati i "cijeli projekt možda postaviti na pozornicu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!