Sa 67 godina umro američki komičar Gilbert Gottfried

13.04.2022.

08:32

Autor: I.Z./HRT/Hina

Gilbert Gottfried

Gilbert Gottfried

Foto: Lucas Jackson / REUTERS

 Američki komičar Gilbert Gottfried umro je sa 67 godina, objavila je jučer poslijepodne na Twitteru njegova obitelj.

Slomljena srca obavještavamo vas da je nakon duge bolesti preminuo naš voljeni Gilbert Gottfried, stoji u objavi.

Gottfried je karijeru počeo kao stand up komičar u New Yorku sa samo 15 godina.

Poznat po karakterističnom glasu, Gottfried je ostvario brojne uloge, no gledateljima je možda najpoznatiji po tome što je 'posudio' glas papagaju Jagu iz "Aladina", zatim po ulozi u "Policajcu s Beverly Hillsa 2", "Gle tko to govori 2" te u serijama "Anger management", "Cosby show", "Zakon i red", "Hannah Montana". Sedamdesetih godina bio je član glumačke ekipe emisije 'Saturday Night Live'.

Časopis Rolling Stone ga je 2005. opisao kao "najbriljantnijeg ili najodbojnijeg komičara, ovisno o tomu koga pitate".

Bio je omiljen među kolegama komičarima. Glumac Jason Alexader, koji je utjelovio lik Georgea u TV seriji "Seinfeld", u tvitu je napisao - "Nasmijavao me i u trenucima kada smijeh nije lako dolazio. Kakav dar! Nisam ga dobro poznavao, no jako mi se sviđalo ono što nam je bilo zajedničko".

- Osim što je bio najpoznatiji glas komedija, Gilbert je bio predivan suprug, brat, prijatelj i otac. I premda je danas za sve nas tužan dan, molimo vas, smijte se što glasnije u Gilbertovu čast, stoji u objavi obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!