Preminula glumica Kirstie Alley

06.12.2022.

07:43

Autor: Hina/I.B.

Kirstie Alley

Kirstie Alley

Foto: Monica Almeida / REUTERS

Glumica Kirstie Alley, poznata po ulogama u TV serijama "Sjever i jug" (North and south), "Kafić Uzdravlje" (Cheers) i "Veronica's Closet" (Veronikine tajne), filmu "Drop Dead Gorgeous" (Crkni, ljepotice) i seriji filmova "Gle tko to govori" umrla je u u dobi od 71 godine nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njezina djeca.

S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerojatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom koji je tek nedavno otkriven, objavila su njezina djeca William True Stevenson i Lillie Price Stevenson.

- Umrla je okružena članovima najuže obitelji. Ustrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila nevjerojatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još nevjerojatnija majka i baka, stoji u objavi obitelji.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Moffitt Cancer Center i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

- Želja i strast naše majke za životom, njezina vječna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo punim plućima, baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost, zamolili su članovi obitelji u objavi.

Alley je popularnoj TV seriji "Kafić Uzdravlje" od 1987. glumila lik Rebecce Howe.

Godine 1991. osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emmy za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emmy dobila je 1994. za ulogu Sally Goodson u filmu "Davidova majka". Istaknute uloge ostvarila je i u filmovima "Star Trek II: Khanov bijes" i kultnom filmu "Drop Dead Gorgeous" (Crkni, ljepotice).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!