20:44 / 08.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

U Gliptoteci otvorena izložba Stephana Lupina

Izložba Stephana Lupina

Izložba Stephana Lupina

Foto: Dnevnik / HRT

U zagrebačkoj Gliptoteci upravo je otvorena izložba jednog od naših najpoznatijih fotografa Stephana Lupina koji se posljednje desetljeće sve više okreće slikarstvu i kiparstvu. 


Prije mjesec dana Lupinu su se poklonili i Slovenci u gradu kulture Lendavi, a nakon toga je na red došao Zagreb.

Poklonici Lupinove umjetnosti sjetit će se da su jednu manju retrospektivu vidjeli prije 3 godine u Klovićevim dvorima, a sada je na red došla Gliptoteka s 50-ak njegovih djela gotovo u svim tehnikama u kojima radi, ali najmanje je fotografija. Izložbu će publika moći vidjeti do kraja kolovoza.

Kad ga se pita o čemu je riječ, reći će „Lupinizam”, a to je njegov DNK, njegove ruke radnika i umjetnika, rekla je u središnjem Dnevniku HTV-a Zrinka Turalija Kurtak.

- Lupinizam je već odavno prešao granice Hrvatske. Zadnjih 10 godina hara svijetom. Poslije epidemija nastavljam s izložbama u Europi, Americi pa i u Hong Kongu, naglasio je Stephan Lupino.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!