08:10 / 03.09.2019.

Autor: V.K./Hina

U Iloku večeri glazbe i filma uz Charlieja Chaplina i Zagrebačku filharmoniju

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će uživo od 9. do 11. rujna, pod zvjezdanim nebom ispred Muzeja grada Iloka uz projekcije kultnih filmova Charlieja Chaplina.
Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će uživo tri večeri za redom, od 9. do 11. rujna, pod zvjezdanim nebom ispred Muzeja grada Iloka uz projekcije kultnih filmova Charlieja Chaplina.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija, koje se tri večeri održavaju na jedinstvenoj lokaciji u Iloku ispred Muzeja grada s pogledom na Dunav, dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije u sklopu kojega su zagrebački Filmarmoničari već nastupili u Novom Sadu, a nakon Iloka u planu su, u 2020. godini, nastupi i u Subotici, te Vukovaru.

- Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji prepoznaju kao priznanje, ali i kao obvezu. Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije, stoji u najavi.

U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novog Sada. Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi "Pasji život" i "Mališan". Ulaz na sve projekcije je slobodan.

- Pripreme su u tijeku, sjajni mladi maestro Krešimir Batinić - stalni suradnik Zagrebačke filharmonije i ravnatelj zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije priprema partiture za izvedbu, a svim ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti - a prije svega svima onima koji žele doživjeti nešto novo i nesvakidašnje, poručuje kako ne smiju propustiti ovaj jedinstveni spoj glazbe i filma koji će još dugo pamtiti, ističu iz Filharmonije.

- Poziv je stoga upućen ne samo Iločanima, već i svima onima kojima je Ilok nadohvat ruke: uzmite sa sobom svoje dekice, ponesite kokice, pozovite prijatelje i povedite najmilije... i provedite od 9. do 11. rujna sasvim posebnu i nezaboravnu večer uz jednu i jedinstvenu - FIL(M)HARMONIJU!", poručuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!