09:35 / 05.08.2019.

Autor: HRT

U Kastvu otvorena izložba o Oluji

-

-

Foto: - / -

U gradskoj vijećnici u Kastvu može se pogledati izložba ratnih fotografija i vojnih memorabilija sudionika Domovinskog rata i kolekcionara odora Damira Batistića.
Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti te 23. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Grad Kastav u gradskoj vijećnici organizirali su izložbu ratnih fotografija i vojnih memorabilija sudionika Domovinskog rata i kolekcionara odora Damira Batistića.

-
To je lijepa prezentacija da se vidi s čim smo u to vrijeme raspolagali. Slike pokazuju svoje... Mi smo tu da se to ne zaboravi - rekao je predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata PGŽ-a Marino Grbac.

-
Ovo radimo svake godine...Ovo su fotografije od svih postrojbi Primorsko- goranske županije, od samoga početka rata pa do kraja Oluje - rekao je umirovljeni brigadir Hrvatske Stanislav Linić.

- Na danasnji dan sam bio u Trnovcu, probili smo liniju - tu smo se pregrupirali i krenuli prema Korenici, imali smo čast da uđemo prvi. Gledajući fotografije, osjećam se ponosno, ali sam i tužan jer moji prijatelji nisu mogli dočekati današnji dan da budu s nama. Prevelika je žrtva da bi se to zaboravilo - rekao je natporučnik Hrvatske vojske Darko Troskot.

Izložba se može pogledati do 5. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!