15:31 / 15.05.2020.

Autor: Ružica Divac Borovečki/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U nedjelju besplatan ulaz u Muzej neandertalaca

-

-

Foto: - / -

Uz poštovanje epidemioloških mjera, u muzej istodobno može ući 40 osoba. Preporučuje se razmak, dezinfekcija ruku i nošenje maski.
Prije nepuna tri tjedna otvoreni su muzeji, no većina ih još čeka posjetitelje. Muzeje Hrvatskog zagorja u nedjelju, uoči Međunarodnog dana muzeja, možete posjetiti besplatno, a kolegica Ružica Divac provjerila je kako se priprema Muzej krapinskih neandertalaca.

Nesvakidašnji prizori u Muzeju krapinskih neandertalaca. Od kraja travnja kada je ponovno otvoren, posjetilo ga je samo desetak turista, dok ga usporedbe radi, u doba prije korone samo u svibnju obišlo oko 25.000 ljudi.

- Ove godine nadali smo se milijuntom posjetitelju, ali uslijed nastale situacije ostali smo brojki 985.000, rekao je Eduard Vasiljević, kustos u Muzeju krapinskih neandertalaca.

Ove nedjelje ulaz je besplatan pa se nadaju većem broju posjetitelja.

- Počeli su nam dolaziti posjetitelji iz okolice Zagorja i iz naše susjedne, Zagrebačke županije, a u nedjelju ćemo i obilježiti Međunarodni dan muzeja kada će biti besplatan ulaz za sve posjetitelje od 9 do 16 sati, kad je zadnji ulaz u Muzej, rekao je Jurica Sabol, voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca.

Uz poštovanje epidemioloških mjera, u muzej istodobno može ući 40 osoba. Preporučuje se razmak, dezinfekcija ruku i nošenje maski.

Osim Muzeja krapinskih neandertalaca i ostale jedinice Muzeja Hrvatskog zagorja mogu se u nedjelju posjetiti besplatno. Riječ je o Muzeju Staro selo Kumrovec, Dvorcu Veliki Tabor, Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu i Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!