16:09 / 28.05.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

U NSK od 1. lipnja može ući veći broj korisnika

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera od 1. lipnja povećava broj korisnika koji mogu istodobno boraviti u knjižnici, a najavljena je i ponovna uspostava usluge večernjeg rada knjižnice.

U skladu s popuštanjima mjera, od utorka, 1. lipnja, usluge NSK-a bit će korisnicima dostupne pod novim uvjetima povećava se broj korisnika koji će moći istodobno boraviti u prostoru Knjižnice i ponovno se uspostavlja usluga večernjeg rada.


U korisničkim prostorima sada će moći istodobno boraviti 461 korisnik, a večernji rad ponovno će biti dostupan od 21 do 24 sata u korisničkom prostoru na nultoj razini, u kojem će istovremeno moći boraviti 73 osobe.


Kao i dosad, za večernji rad u NSK treba se unaprijed prijaviti, a prijave se primaju od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, i to osobno u Informacijskom centru, na telefonske brojeve +385 1 61 64 002 i +385 1 61 64 040 ili online prijavom. 


Ostale epidemiološke mjere na snazi su do daljnjega, a NSK moli korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa te ih poziva da daljnje obavijesti prate na portalu NSK-a i profilima Knjižnice na društvenim mrežama.


Iz NSK ističu kako odluka o popuštanju epidemioloških mjera stupa na snagu na važan datum, kada je NSK 1995. preselio u novu zgradu, "staklenu kocku" na zagrebačkom Trnju. Zgradu su projektirali hrvatski arhitekti Velimir Neidhardt, Davor Mance, Zvonimir Krznarić i Marijan Hržić, nošeni vizijom knjižnice za 21. stoljeće.


Nova Knjižnica danas udomljuje više od 3,5 milijuna svezaka, raspoređenih na 13.000 metara polica u čitaonicama sa slobodnim pristupom i 110.000 metara pokretnih regala u zatvorenom spremištu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!