11:49 / 16.12.2018.

Autor: Hina

U okolici Kaira otkrivena 4400 godina stara grobnica

Foto: screenshot twitter

Foto: screenshot twitter

Foto: - / -

"Grobnica svećenika koji se zvao Wahtye nađena je u Sakari, nekropoli u blizini Kaira", rekao je u subotu egipatski ministar za starine Khaled al-Anani.
Egipartski arheolozi su u okolici Kaira iskopali 4400 godina staru grobnicu svećenika iz pete dinastije drevnog Egipta.

"Grobnica svećenika koji se zvao Wahtye nađena je u Sakari, nekropoli u blizini Kaira", rekao je u subotu egipatski ministar za starine Khaled al-Anani. Ministar je dodao da je grobnica "izvanredno dobro očuvana i oslikana".

Zidovi grobnice su ukrašeni živopisnim scenama koje prikazuju vlasnika grobnice i njegovu obitelj. Grobnica sadrži 18 niša s 24 velike obojene statue uklesane u stijenu.
">https://twitter.com/RebeccaRambar/status/1074058077882720256"]Egipat je posljednjih mjeseci objavio niz arheoloških otkrića u nadi da će oživjeti svoj uzdrmani turistički sektor, jedan od glavnih nacionalnih izvora prihoda. Turizam je narušen nemirima koji su počeli masovnim ustankom 2011. protiv dugogodišnjeg diktatora Hosnija Mubaraka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!