13:50 / 08.03.2019.

Autor: Jana Haluza/V.M./HRT

U potrazi za budućim klasicima

-

-

Foto: - / -

Izvrnuli smo naopako rukavicu klasike i umjesto da se krećemo već utabanim stazama testa vremena, uskočili smo u ulogu proroka i pokušali pronaći djela koja su potencijalno budući klasici među glazbom izvedenom na 55. Glazbenoj tribini u Opatiji.
Izvrnuli smo naopako rukavicu klasike i umjesto da se krećemo već utabanim stazama testa vremena, uskočili smo u ulogu proroka i pokušali pronaći djela koja su potencijalno budući klasici među glazbom izvedenom na 55. Glazbenoj tribini jesenas u Opatiji.

Između 8. i 11. studenoga 2018. bili smo na  koncertima tribine u novoobnovljenoj povijesnoj Zlatnoj dvorani Hotela Imperial te zabilježili koncerte dvaju istaknutih inozemnih ansambala, koji su potvrdili međunarodni kontekst tribine/festivala u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja - njemačkog ansambla Recherche i Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije:U emisiji Svijet glazbe, koju u cijelosti možete pogledati na usluzi HRTi, govorili su skladatelji, interpreti, organizatori i posjetitelji: muzikolozi Zdenka Weber i Trpimir Matasović, skladatelji Berislav Šipuš, akademik Frano Parać, Sanja Drakulić, Ante Knešaurek, Dalibor Bukvić, Vito Žuraj i Branimir Vincze, zatim violinistica Melise Mellinger, violončelist Klemen Hvala i ravnatelj Goethe instituta Hrvatska dr. sc. Matthias Mueller-Wieferig.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!