14:06 / 09.05.2020.

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT/HINA

U Rijeci održana "Minuta buke za kulturu"

-

-

Foto: - / -

Studentski kulturni centar i Galerija SKC pozvali su građane da sudjeluju u akciji stvarajući buku i time poruče da je kultura važna i da bez obzira na krizu, Rijeka ostaje Europska prijestolnica kulture.
U organizaciji Studentskoga kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Galerije SKC, u subotu je u Rijeci u pet minuta do 12 sati održana akcija "Minuta buke za kulturu".

Studentski kulturni centar (SKC) i Galerija SKC pozvali su građane da sudjeluju u akciji stvarajući buku i time poruče da je kultura važna i da bez obzira na krizu, Rijeka ostaje Europska prijestolnica kulture (EPK).

U akciju su se uključile lokalne radio postaje koje su, po dogovoru, emitirale pjesmu "Bella ciao", a građani su pozvani da povećaju glasnoću na svojim radio prijemnicima u stanovima ili automobilima. Također, sugerirano je da građani na prozorima i balkonima pjevaju, sviraju ili tek udaraju o lonce u pet minuta do 12 sati.

- Okupirajmo tišinu bukom i glasno poručimo: kultura nam je važna! Važni su nam i kulturni radnici i radnice, umjetnici i umjetnice, kolektivi, udruge, ustanove, svi oni koji se kulturom bave ili su se njome bavili za Rijeku 2020. Recimo kulturnim radnicima i radnicama: Važni ste nam i podržavamo vas!, istaknuli su organizatori akcije.

Ovom akcijom prikupljali su i materijal za umjetničke radove na izložbi "Zvučne okupacije" na predstojećem Međunarodnom studentskom filmskom festivalu STIFF.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!