10:52 / 26.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

U Zadru premijera predstave Nikomu pravo

-

-

Foto: - / -

"Nikomu pravo" je nova prestava koja će večeras premijerno biti izvedena u zadarskom kazalištu lutaka.
U želji da udovoljimo okolini često gubimo sami sebe. I kako god okrenuli uvijek nekomu neće biti pravo. "Nikomu pravo" je nova prestava koja će večeras premijerno biti izvedena u zadarskom kazalištu lutaka.

Ovo je jako važna priča, tvrdi  Ana Prolić. I nastavlja: Ovo je priča o tome kako je teško biti i ostati svoj. Ali i o tome kako je to moguće. Ovo je priča o slobodi. Ovo je i priča o tome kako je bitno čuti i poštovati tuđe mišljenje, ali i o tome kako valja sačuvati, obraniti i poštovati i svoje. Priča je ovo o tome kako postoji više načina putovanja na magarcu ( i s magarcem). I o tome da su svi načini jednako pravi (ili jednako krivi), ovisno iz kojega ih se kuta gleda. Dakle, priča o slobodi. Ovo je priča o tome kako je lako suditi i osuditi. I o tome kako je lako prihvatiti osudu. Dakle, o slobodi. Ovo je priča o mami, sinu, magarcu i njihovom putovanju kroz sela, gradove, polja. O putovanju zbog putovanja. O putovanju zbog iskustva. Ovo je priča i o muhama koje zuuuje, dosadne su i guraju svoj nos tamo gdje im nije mjesto. I o repu koji ih tjera. O repu koji brani od ugriza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!