U zagrebačkom domu glazbenog umjetnika Nevena Frangeša

16.01.2018.

14:53

Autor: Nataša Ricijaš Craig / V.M.

Neven Frangeš (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Neven Frangeš (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Jednoga od naših najboljih pijanista i skladatelja Nevena Frangeša obišli smo u njegovom domu gdje prvo u oči upada veliki klavir, čiju nam je tajnu otkrio na početku posjeta.
Jedan je od naših najboljih pijanista, jazzist iza kojeg je dugogodišnja glazbena karijera. Nastupao je u brojnim gradovima svijeta, s mnogim značajnim domaćim i svjetskim muzičarima.

Veliki dio svoga djelovanja, posvetio je i kazališnoj umjetnosti. Skladao je, naime, glazbu za više od stotinu kazališnih predstava, igranih filmova i televizijskih serija. Od 2002 godine, docent je i na Akademiji dramske umjetnosti gdje predaje glazbu. Voditelj je i Ljetne jazz škole u Grožnjanu te je godinama bio i ravnatelj glazbenog programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Za svoj je rad dobio mnoge nagrade i priznanja, među ostalima i nagradu Porin za najbolju jazz izvedbu.

U emisiji U sobi s pogledom zavirili smo mikrofonom u zagrebački dom Nevena Frangeša, gdje prvo upada u oči veliki klavir, čiju nam je tajnu otkrio na početku razgovora koji možete poslušati u Slušaonici Hrvatskoga radija tena usluzi HRTi.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!