U zagrebačkom uredu arhitekta Kincla

08.02.2018.

11:39

Autor: Nataša Ricijaš Craig / V.M.

Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Akademik i profesor Branko Kincl jedan je od naših najboljih arhitekata. Među njegovim najpoznatijim projektima su Tvornica duhana u Kanfanaru i Zračna Luka Franjo Tuđman, a projektirati ne može bez umjetničkih radova oko sebe .
Akademik i profesor Branko Kincl jedan je od naših najboljih arhitekata. Među njegovim najpoznatijim projektima su Tvornica duhana u Kanfanaru i Zračna Luka Franjo Tuđman, a kao urbanist, posebno se bavio oblikovanjem grada Zagreba.

Autor je niza realiziranih stambenih zgrada, obiteljskih kuća i interijera. Ostvario se i kao profesor te sjajan pedagog, napisao i objavio brojne znanstveno-istraživačke radove te je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Za svoj je rad dobio brojne nagrade i priznanja, a jedna od njih je i nagrada Viktor Kovačić za životno djelo.

Predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić akademika Kincla je jednom priliko nazvao najzagrebačkijim arhitektom istaknuvši da je uspio je spojiti Viktora Kovačića i Dragu Iblera, romantizam i avangardu te u svojim djelima pogoditi zagrebački duh.

Kako zvuči zagrebački ured Branka Kincla, te zašto ne može projektirati bez umjetničkih radova oko sebe osluhnite u emisiji U sobi s pogledom, koju osim subotom na HR1 možete pratiti i u Slušaonici Hrvatskoga radija te na usluzi HRTi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!