10:49 / 27.03.2020.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Umjetnici traže od EU-a hitan paket mjera za kulturu

-

-

Foto: - / -

Umjetnici diljem Europe na koljenima su, njihovi programi čekaju neke bolje dane, a nije tajna da su mnoge njihove egzistencije dovedene u pitanje. Na to je upozorila svjetska mreža Jeunesses Musicales International.
Umjetnici diljem Europe na koljenima su, njihovi programi čekaju neke bolje dane, a nije tajna da su mnoge njihove egzistencije dovedene u pitanje. Na to je upozorila najveća mreža za glazbu i mlade Jeunesses Musicales International.

Hrvatska glazbena mladež, koja je članica svjetske mreže za glazbu i mlade Jeunesses Musicales International koja ima sjedište u Briselu, podržala je apel koji je ta organizacija uputila europskoj povjerenici za kulturu Mariyi Gabriel, za donošenje mjera koje će ublažiti razoran utjecaj koronavirusa na kulturni sektor.

- Traži se da se za programe dozvoli produženje rokova, zatim da se postojeći programi mogu održati na internetskim platformama, a ne uživo pred publikom. Uz to, apelira se da se razmisli o cijelom sektoru slobodnih umjetnika i solidarnim naknadama za njih i da se razmisli o dodatnom financiranju, istaknuo je predsjednik Hrvatske glazbene mladeži Tonči Bilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!