17:42 / 15.10.2018.

Autor: HRT

Umro redatelj HTV-a Dražen Piškorić

-

-

Foto: - / -

U subotu, 13. listopada, u 75. godini života, preminuo je jedan od doajena HRT-a, redatelj Dražen Piškorić.
U subotu, 13. listopada, u 75. godini života, preminuo je jedan od doajena HRT-a, redatelj Dražen Piškorić.

Rođen je u Gunji kraj Županje, 1944. godine. Filmsku i TV režiju studirao je i diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Na Hrvatskoj radio-televiziji radio je od 1965. godine, a kao stalno zaposlen od 1973., do 2009. U svojoj je karijeri kao redatelj potpisao više od 300 emisija različitih televizijskih žanrova, najviše dokumentarnih, kao i nekoliko TV drama i filmova.

Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Češkoj  2001. dobio je Grand Prix za seriju o vinarstvu u Hrvatskoj, “U zjenici sunca”.

Od 1992.g. režirao je dokumentarne emisije pučke i predajne kulture, među kojima je više njih također prikazano u službenim konkurencijama domaćih i međunarodnih filmskih festivala. Posljednjih se godina bavio i književnim radom.

Stariji i mlađi kolege s kojima je surađivao pamtit će ga kao savjesnog profesionalca, ali, još i više, kao stpljivog učitelja i odanog prijatelja.

Posljednji ispraćaj kolege Pišrkorića održat će se na zagrebačkom Krematoriju, u četvrtak, 18. listopada, u 11.35 h.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!