09:34 / 01.01.2020.

Autor: T.D./Hina

Uništena Picassova slika u londonskom Tate Modernu

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: - / -

Policija je izvijestila da je dvadesetogodišnji mladić u utorak izveden pred sud u Camberwell Greenu te da će u pritvoru ostati do preliminarnog ročišta 30. siječnja.
U ponedjeljak je pred sud izveden muškarac kojeg optužnica tereti da je uništio Picassovu sliku izloženu u londonskoj galeriji Tate Modern, izvijestila je u utorak policija.

BBC piše da je riječ o slici pod nazivom "Poprsje žene", koja predstavlja fotografkinju Doru Maar, Picassovu dugogodišnju pratilju i muzu (1881-1973).

Prema pisanju Daily Telegrapha, vandal je poderao vrijedno platno izloženo u galeriji, a AFP piše da uprava muzeja i policija zasad nisu potvrdili da je riječ o spomenutoj slici.

Policija je izvijestila da je dvadesetogodišnji mladić u utorak izveden pred sud u Camberwell Greenu te da će u pritvoru ostati do preliminarnog ročišta 30. siječnja.

Iz Tate Moderna nisu željeli otkriti naziv djela. Objavili su da je osumnjičeni vrlo brzo uhićen te da stanje oštećene slike trenutačno procjenjuju stručnjaci.

Ulje na platnu pod nazivom "Poprsje žene" Picasso je naslikao u Parizu u svibnju 1944. u Parizu. Kao nadahnuće mu je poslužila njegova muza Dora Maar, koju je slavni umjetnik prikazao kako sjedi na metalnom stolcu odjevena u zeleni ogrtač, a na glavi ima zeleni šešir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!