15:47 / 28.11.2018.

Autor: Perina Pribilović/HRT

Uređenje Šibenske biskupije CIVITAS SACRA

-

-

Foto: - / -

Otkrivena blaga, poput podnoga mozaika i oslikanih greda - promijenila su planove, ali i obogatila sadržaj. Završno opremanje i uređenje već je počelo. Do otvaranja u ožujku - sve će biti spremno.
Radovi i u srcu stare jezgre - i to zbog nove komunalne infrastrukture za palaču Galbiani. Završna je to faza uređenja 36 milijuna kuna vrijednoga projekta Šibenske biskupije CIVITAS SACRA. Palača se pretvara u suvremeni multimedijalni centar katedrale svetog Jakova, a sufinancira se europskim novcem.

Jedinstven Interpretacijski centar sakralne baštine - UNESCO-va spomenika - na pet etaža nudit će izložbene, multimedijalne, turističke i druge sadržaje. No, srednjovjekovna palača Galbiani nije se dala tek tako prekrajati...

Otkrivena blaga, poput podnoga mozaika i oslikanih greda - promijenila su planove, ali i obogatila sadržaj. Završno opremanje i uređenje već je počelo. Do otvaranja u ožujku - sve će biti spremno. Rješava se priključivanje na novu komunalnu infrastrukturu.

Prvi je ovo Interpretacijski centar sakralne baštine za koji je Europa dala 85% novca. Plan je rasterećenje katedrale. Njenu graditeljsku, ali i društveno povijesnu vrijednost humanizma "Svetoga grada" - posjetiteljima će šire prikazati na ovome mjestu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!