Uskoro premijera filma "Vučedolska jarebica"

22.09.2021.

17:58

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Premijera filma "Vučedolska jarebica"

Premijera filma "Vučedolska jarebica"

Foto: HTV / HRT

Najviša razina indoeuropske civilizacije krenula je s našeg Vučedola te se proširila na 13 europskih zemalja. Bogatu prapovijest dočarat će znanstveno povijesni i dokumentarno-igrani serijal. Snima se prema scenariju profesora Aleksandra Durmana koji od 1981. sustavno provodi istraživanja na Vučedolu. Premijera drugog filma, od ukupno pet planiranih pod nazivom "Vučedolska jarebica" održat će se u petak u Vukovaru.

- Taj lokalitet je reklama za Vukovar, reklama za istočnu Slavoniju, reklama za Hrvatsku, ali što je najvažnije - reklama za Europu(....) Grčka mitologija leži upravo na onome na čemu što je stvoreno u Vučedolskoj kulturi, rekao je na konferenciji za novinare arheolog i scenarist znanstveno-povijesnog serijala prof. dr. sc. Aleksandar Durman.


- Serijal radimo u visokoj 4k rezoluciji, radimo s profesionalnim glumcima, glumcima s akademije i amaterskim, angažirali smo i hollywoodskog glumca Armanda Assantea koji je jedan gost, specijalni gost serijala, rekao je redatelj serijala Darko Puharić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!