11:21 / 31.05.2021.

Autor: Hina/V.M.

Uz posljednji tjedan izložbe Rafaela MUO daruje posjetitelje

"Rafael - na ishodištu mita"

"Rafael - na ishodištu mita"

Foto: Muzej za umjetnost i obrt / Facebook

Uz posljednji tjedan održavanja izložbe "Rafael - na ishodištu mita", koja se zatvara 6. lipnja, Muzej za umjetnost i obrt svakom desetom posjetitelju besplatan razgled izložbe i katalog.

Jedna od najvrjednijih međunarodnih izložbi iz Muzeja grada Brescie, posvećena je 500. obljetnici smrti velikog umjetnika renesanse, slikara i graditelja Raffaella Sanzia iz Urbina (1483. 1520.), a donosi više od stotinu originalnih grafika i crteža mnogih značajnih autora od 16. do 18. stoljeća nadahnutih njegovim remek djelima.


Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, kaže kako je dovesti tako vrijednu izložbu u Zagreb, u ovim još uvijek teškim vremenima, bio poseban izazov te ujedno i veliko zadovoljstvo posebice jer je riječ o izložbi posvećenoj jednom od najvećih umjetnika renesanse.

- Izložba će sasvim sigurno ostati zapamćena kao jedna od uspješnica Muzeja za umjetnost i obrt stoga je posljednji tjedan izložbe prilika za sve koji to još nisu da ne propuste pogledati brojne originalne grafike koje su svjedok razvoja utjecaja i svevremenske popularnosti Rafaela Sanzija, istaknuo je Gašparović.


Izložba je ostvarena u suradnji sa Zakladom muzeja Brescie zahvaljujući Veleposlanstvu Italije u Zagrebu i Talijanskom institutu za kulturu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!