Varaždinci uživali u zvucima bluesa

16:45 / 09.08.2021.

Autor: Paula Poljak-Morandini/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Varaždinci uživali u zvucima bluesa

Varaždinci uživali u zvucima bluesa

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na Kazališnom trgu u Varaždinu održan je dvodnevni Fontana blues festival. Oduševljena publika redovito dolazi na vrsnu svirku, a ove godine posebnim je veseljem popratila oba festivalska dana.


Mali, ali veliki festival bluesa uz fontanu na Kazališnom trgu otvorili su domaći veterani - unplugged duo Cream Too.

- Pogledajte kolIko tu ima publike i koliko tu ima dobre, pozitivne energije. To je cilj. Isto takva je bila moja ideja u početku, kaže Eugen Schaffhauser, osnivač Fontana blues festivala.

Legendarni gitarist Vedran Božić i Rock Masters redoviti su gosti festivala.

- Blues je svevremenska muzika, uvijek nema je drago učestvovati. Drago mi je da ima ljudi koji to organiziraju i koji to održavaju na životu. Muzika je užitak za nas i za vas, kaže gitarist Vedran Božić.

- Vjerujem da je i delta blues i Chicago blues jedan velika varaždinska ljubav i da su mladi počeli svirati, kaže Raymond Rojnik, organizator i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Fakin Lajsne, kućni bend Trash film festivala, svake godine okuplja nove mlade glazbenike. Back vokal - Tea zamijenila je pjevača koji je na moru i debitirala u velikom stilu.

- Roditelji su mi slušali takvu glazbu, slušala sam njihove stare kazete i CD-e. Pozvezala sam to staro i novo, kaže Tea Lovreković, debitantica i pjevačica sastava "The Fakin' Lajsne".

Varaždinci i Varaždinke vole se bluesom.

- Odlična je glazba, sviđa mi se. Mi koji nismo otišli na more ipak možemo uživati u Varaždinu, kažu Varaždinci.

Sljedeće godine, jubilarni 20. Fontana blues, organizatori planiraju produljiti na tri dana, i ponovno ga vratiti u međunarodne vode.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!