09:50 / 12.02.2019.

Autor: HRT

Večer jazza i poezije - Stjepan Jimmy Stanić, Milko Valent i Livija Reškovac

-

-

Foto: - / -

U subotu, 23. veljače u zagrebačkom KNAP-u od 20 sati očekuje nas zanimljiv projekt - Večer jazza i poezije - KNAP beat sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem i Sexy Boys triom, te spisateljima Milkom Valentom i Livijom Reškovac.
U subotu, 23. veljače u zagrebačkom KNAP-u od 20 sati očekuje nas zanimljiv projekt - Večer jazza i poezije - Knap beat sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem i Sexy Boys triom, te spisateljima Milkom Valentom i Livijom Reškovac.

Prvu večer jazza i poezije u okviru projekta obilježit će koncert poznatog zagrebačkog pjevača, kontrabasista i gitarista Jimmyja Stanića. Doajen hrvatske zabavne i jazz glazbe uz originalne će interpretacije jazz klasika publici pružiti i prepoznatljive stand-up momente, neizostavan dio nastupa domaće glazbene legende.

Unatoč poodmaklim godinama
, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost 'nikad neće proć' i koju upravo on, šarmantan, duhovit i vječno mlad, utjelovljuje. Jimmyju će se na sceni, osim supruge Barbare, pridružiti i njegov prateći bend sastavljen od vrsnih instrumentalista. Sexy Boys trio čine Julije Njikoš (klavijature), Mario Igrec (gitara) i Mladen Baraković (kontrabas).

"Živim jedino kad nastupam, glazba me drži!" (S. Jimmy Stanić)

Poetičan dio večeri vodit će dva iznimna spisateljska imena Milko Valent i Livija Reškovac. Milko Valent, prozaik, pjesnik, dramatičar, esejist i kazališni kritičar, do sada je objavio trideset i jednu knjigu. Zastupljen je u dvadeset osam antologija i četrdeset osam domaćih te inozemnih izbora, zbornika pregleda i panorama poezije, proze, drame i eseja. Njegovi brojni tekstovi do sada su prevedeni na trinaest jezika. Pjesme Livije Reškovac su objavljene u zbornicima, književnim novinama i na književnim portalima. Zbirka Ne pretvaraj se, tu je, objavljena 2013. godine, nagrađena je kao najbolji neobjavljeni pjesnički prvijenac na Pjesničkim susretima u Drenovcima 2012. godine. Livija osim pjesama piše i kratke priče, drame, tekstove o književnosti i književne kritike.

Projektom Knap Beat, Centar kulture na Peščenici otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u dobru glazbu i poeziju. Polazeći od ideje formiranja institucionalnog kulturnog punkta za alternativno kulturno stvaralaštvo, program Knap Beat objedinjuje jazz i poeziju inzistirajući na dugoj tradiciji zagrebačke multidisciplinarne kulturne scene i naglašavajući sve veću važnost slobodnog umjetničkog izražavanja. Samim time potiče se ne samo suradnja umjetnika različitih umjetničkih žanrova, već suradnja i involviranost same publike koja je neosporni sudionik u planiranju i stvaranju kulturnih programa.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!