Večer opera i opereta na Bjelovarskom kulturnom ljetu

23.09.2020.

20:31

Autor: Sani Lukić/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

U središnjem gradskom parku čuli su se i zvuci poznati arija iz opera i opereta u izvedbi solista HNK-a uz klavirsku pratnju.
Bjelovarsko kulturno ljeto ove je godine ponudilo čak 90-ak zanimljivih događaja, koncerata, predstavljanja knjiga, filmova. U središnjem gradskom parku čuli su se i zvuci poznati arija iz opera i opereta u izvedbi solista HNK-a uz klavirsku pratnju.

Trio je ponudio ljubavne duete iz poznatih opera La Boheme i  Ero s onoga svijeta želeći publici u ljetnoj večeri potaknuti sjetu, dijelom ih vratiti i u djetinjstvo. 

- Dočarati najveću bajku koje jedno biće može osjetiti. Svi mi smo u srcu djeca i ovih sat vremena želim posvetiti da svi u sebi osjetimo ono malo dijete, poručila je Kristina Anđelka Đopar, sopranistica HNK Zagreb.

Iz operetnog repertoara na programu su među ostalima bile i melodije iz  Grofice Marice i Splitskog akvarela.

- Posebno me veseli u ovo doba korone da imamo jedan lijepi koncert u parku u Bjelovaru. Stvarno sad kad sam došao tu, prekrasan park, baš ga treba iskoristiti na najbolji mogući način, kaže Nikša Radovanović, tenor HNK Zagreb.

Glazbeni trio nastupa zajedno gotovo pet godina.

- S njima  mi je uvijek zadovoljstvo nastupati.S Nikšom drugi put, a s Kristinom već 15 godina surađujem tako da se već dobro poznamo i zajednički već imamo jedan široki repertoar. Zaista šarmantan jedan duo, rekao je Vedran Milić, korepetitor.

Večer opera i opereta ovaj je zanimljivi trio začinio poznatim talijanskim i španjolskim kanconama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!